1
 
LAMAN UTAMA
   Berita
   Perutusan Presiden
MENGENAI KAMI
JAWATANKUASA
BIRO
AKTIVITI
KEAHLIAN
HUBUNGI KAMI
T E R K I N I
 
 
06.10.2017
1

1
MAJLIS MENANDATANGANI MEMORENDUM PENGANGJURAN KUALA LUMPUR WORLD URBAN RUN 2018 (KL WUR 2018
1

Jalan Cenderasari, Kuala Lumpur: Satu majlis menandatangani MoU Penganjuran Kuala Lumpur World Urban Run 2018 di antara PERSADA dan MAQNA Momento Ventures telah diadakan pada 6hb Oktober 2017 bertempat di Bilik Mesyuarat Melati, PLANMalaysia.

Majlis MoU ini disaksikan oleh Penaung PERSADA iaitu Ketua Pengarah PLANMalaysia iaitu TPr. Hjh Rokibah bt Abdul Latif. Beliau mengucapkan tahniah kepada PERSADA, kerana sudi bekerjasama dalam mengadakan aktiviti larian bersempena penganjuran World Urban Forum ke-9 (WUF9) yang bertempat di KLCC, Kuala Lumpur bermula 7-13 Februari 2018. KL World Urban Run 2018 yang dianjurkan PERSADA ini merupakan satu peluang dan kesempatan berharga kepada PERSADA dalam melibatkan diri sempena WUF9 yang diadakan.

Sebanyak 3 kategori diadakan iaitu larian sejauh 5 km, 10 km dan 15 km dan larian akan bermula dan berakhir di Dataran Merdeka, Kuala Lumpur. Apa yang menarik ialah, di sepanjang laluan, pelari akan melalui beberapa bangunan bersejarah dan ikonik yang mengimbau sejarah Kuala Lumpur dan Malaysia umumnya. Sasaran peserta seramai 5,000 ke 7,000 orang peserta dianggarkan bakal mendaftar bagi acara yang julung-julung kali dianjurkan PERSADA.

PERSADA, diwakili oleh Presiden, Pn. Rozita bt Hamit dan MAQNA diwakili oleh Pengurus iaitu En. Sahrin bin Sapuan menyerahkan MoU yang telah ditandatangani  dengan disaksikan oleh Penaung PERSADA. Turut mengiringi dan menyaksikan MoU ini ialah Pengarah Bahagian Korporat PLANMalaysia Pn. Harizah bt Dato’ Hj Hassan dan Pegawai Unit Khas World Urban Forum (Urbanice Malaysia) En. Md. Farabi bin Md. Yusoff.

 

 

SEKITAR MAJLIS MENANDATANGAN MEMORENDUM PERSEFAHAMAN PENGANJURAN KL WUR 2018 DIANTARA PERSADA DAN MAQNA

 
 
1
Copyright 2014.All rights reserved. Persatuan Pegawai Perancang Bandar dan Desa Malaysia